emigreren naar spanjeFoto: Santander

Emigreren naar Spanje

Makkelijk je vraag stellen? Klik hier. Vrijblijvend, geen kosten >

Paella, zon, lokale wijnen en, o ja, belastingen

Als je wilt emigreren naar Spanje, heeft dit fiscale gevolgen. Zowel voor de inkomstenbelasting, de vermogensbelasting als de erfbelasting en de wijze waarop je in Spanje aan je belastingverplichtingen dient te voldoen.

Planning loont als je gaat emigreren naar Spanje

Van fiscaal belang zijn het emigratiemoment en de verdeling van de inkomsten en bezittingen over verschillende landen. Dit speelt met name bij hoge inkomens, grote vermogens, expats en internationale gezinssituaties (erfgenamen in andere landen) die gaan emigreren naar Spanje.

Vooral erfrechten kunnen hoog uitvallen. Als je weet waar je mee te maken krijgt, kun je je eigen situatie goed plannen en ook het beste regelen voor je erfgenamen.

Gratis downloads

Het is van belang om inzicht in je nieuwe fiscale situatie te hebben.

In de sidebar van deze pagina vind je gratis downloads met de actuele belastingtarieven in Spanje. Dit document kan van belang zijn om je een eerste beeld te vormen.

Kan dit voor jou van belang zijn? Download het dan gratis. Het document is zo helder mogelijk en makkelijk leesbaar opgesteld.

Wij werken samen met je adviseur in eigen land

Als je overweegt om te emigreren naar Spanje, raadpleeg je voor informatie over fiscale gevolgen doorgaans je eigen belastingadviseur. Vaak laten professionele adviseurs het ‘Spaanse deel’ uitwerken of beoordelen door lokale specialisten. Hier komen wij dan (graag) in beeld. 

Wij werken graag samen met je eigen adviseur, deze voegt ons advies met betrekking tot Spanje dan doorgaans in in zijn totaaladvies.

Soms geeft je adviseur aan dat het accent van het advies op Spanje zal liggen. In dat geval werken wij het advies in zijn geheel uit.

Remigratie

Als je in Spanje woont, en je overweegt te remigreren, is het belangrijk om bekend te zijn met de speciale regelingen die Spanje op dit gebied kent. Dit geldt zeker als je een eigen woning hebt die je wilt verkopen. Een goede planning kan je tienduizenden euro’s belasting besparen.

De boodschap is duidelijk: laat je goed adviseren en begeleiden, het kan je veel geld opleveren.

Afstemming, kwaliteit en het realiseren van een ‘overall’ beeld zijn het uitgangspunt voor een optimale belangenbehartiging bij het emigreren naar Spanje.

Kunnen wij je helpen? We maken het je graag makkelijk

Wil je emigeren naar Spanje en heb je vragen over de belastingen (ja, het hoort erbij…), wil je een offerte of wil je een andere vraag stellen?

Laat het ons weten, we zijn je graag van dienst.

Je vraag stellen kost je minder dan een minuut

Stel makkelijk je vraag >

..

Je ontvangt binnen 1 werkdag reactie. Geen kosten