Euro Economics

Quality Partner Spain

[:nl]

belastingaangiften spanjeFoto: La Coruña

Fiscaal slim doneren

Makkelijk je vraag stellen? Klik hier. Vrijblijvend, geen kosten >

Tot 75% belastingbesparing bij schenking aan goede doelen.

Als je structureel bij wilt dragen aan goede doelen, dan maakt het Spaanse belastingstelsel je dat makkelijk. Dit geldt zowel voor grote als kleinere bijdragen. In de wereld van goede doelen is alles welkom.

Maak het verschil met een eigen planning

Iedereen kan een eigen planning voor schenkingen en donaties maken, zowel bedrijven als particulieren. Het optimaal benutten van de fiscale mogelijkheden binnen je eigen financiële situatie kan een goed begin zijn. Het is makkelijk en er zijn vele mooie goede doelen die je dankbaar zullen zijn.

Als je grotere bedragen kan schenken kun je er gespecialiseerde afdelingen van bijvoorbeeld je bank bij betrekken. Zij helpen bij het in kaart brengen van je voorkeuren en kunnen daar een bijdrageplan bij maken dat aansluit op jouw visie voor een betere wereld.

Bijdragen aan een betere wereld makkelijk te realiseren

De eerste 150 euro is voor particulieren voor 75% aftrekbaar en zou eigenlijk iedereen moeten schenken 🙂 Dit kost netto namelijk slechts 37,50 euro, oftewel net iets meer dan 3 euro per maand.

Als je een goed doel selecteert waar je je zelf happy bij voelt, zet je de betaling jaarlijks in je agenda of laat je het bedrag ieder jaar automatisch afschrijven.

Zou je dit willen doen maar weet je zo snel niet welk doel? Ons eigen initiatief ‘EuroEconomics Moves & Cares’ werkt samen met vier gevarieerde goede doelen, alle vier gekozen door ons eigen team. Zie hier de websites:

  • www.fpdeseo.org (Kleine wensen, groot geluk)
  • www.adcam.es (Masaai Afrika)
  • www.shareacoffeefor.org (Schenk het bedrag van een koffie aan een doel naar keuze)
  • www.cruyff-foundation.org (Sportruimten voor kinderen)

Neem rechtstreeks contact op met deze doelen of vraag ons hoe je rechtstreeks je bijdragen aan deze goede doelen kunt overmaken. Wij helpen je graag.

Wat zijn de belastingvoordelen?

Particulieren, 75% belastingvoordeel bij kleine schenkingen
In het geval van de particuliere inkomstenbelasting zijn giften tot een bedrag van 150 euro voor 75% (!) aftrekbaar. Vanaf dat bedrag geldt een aftrek van 30% en in het geval van jaarlijks terugkerende schenkingen aan hetzelfde goede doel is dat 35%. De enige ‘beperking’ is dat het maximumbedrag van de schenking niet meer dan 10 procent van je belastbare inkomen mag zijn.

Bedrijven, tot 40% belastingvoordeel
Bedrijven mogen 35% van schenkingen op de te betalen winstbelasting in mindering brengen. Dit kan zelfs 40% zijn als sprake is van een jaarlijks terugkerende donatie aan hetzelfde doel. Het maximumbedrag mag niet meer zijn dan 10 procent van de belastbare winst. Als dat wel het geval is kan de aftrek wel alsnog over een periode tot tien jaar worden uitgespreid.

Voorwaarden
De enige echte voorwaarde is dat de goede doelen over een Spaans certificaat beschikken dat zij als zodanig erkend en geregistreerd staan. Heb je hier twijfels over? Ook dan willen wij dit graag voor je checken.

Verwerking in je belastingaangiften
Vervolgens dienen de schenkingen uiteraard goed in je belastingaangiften te worden verwerkt. EuroEconomics vraagt standaard in onze Nederlandstalige vragenlijst voor het doen van aangifte of er schenkingen zijn gedaan. Neem vrijblijvend contact met ons op als je wilt dat wij dit goed voor je verzorgen.
Wij zijn je graag van dienst.

Je vraag stellen kost je minder dan een minuut

[maxbutton id=”1″]

 

Je krijgt binnen 1 werkdag reactie. Geen kosten

[:]