ee-team-2016-1024-x-288

Vragen over ons avontuur? Laat het ons weten, leuk onderwerp! Klik hier >

Ons avontuur

Barcelona 1996: vanuit de slaapkamer …

Euro Economics is opgericht in 1996 in Barcelona door Jeroen Oskam voor het begeleiden van buitenlandse bedrijven die zaken willen doen in Spanje.

Jeroen Oskam over het prille begin: “Vanuit het raam van de slaapkamer waar ik Euro Economics begon kon ik net het standbeeld van Columbus op de Ramblas zien. De Ramblas is een symbool van Barcelona, de stad waarvan ik hield en hou, en Columbus voor een ontdekingsreis, wat voor mij symbolisch was voor het avontuur dat ik met Euro Economics begon. Elke dag keek ik wel een keer naar Columbus, prachtig vond ik dat.”  

2002-2006: Madrid, Marbella en meest gespecialiseerd

In 2002 bestond het team uit 5 medewerkers -we hadden inmiddels een echt kantoor (40m2 + terras!)- en werd samen met Dick Roest de stap gewaagd om Euro Economics Madrid te openen. In 2004 volgde Euro Economics Marbella samen met Barbara Ingenbleek. Euro Economics had nu vestigingen in de drie voor buitenlanders belangrijke regio’s Barcelona, Madrid en Marbella.

In de loop der jaren werden er diverse fiscaal-juridische diensten aan het pakket toegevoegd en ook buitenlandse particulieren waren welkom voor belastingzaken en koopbegeleidingen van woningen. Het werk nam toe, de teams werden uitgebreid en we verhuisden met plezier naar grotere kantoren.

In 10 jaar tijd had Euro Economics zich ontwikkeld tot een van de meest gespecialiseerde dienstverleners voor buitenlandse bedrijven en particulieren in Spanje.

2013: Ibersupport wordt Euro Economics Girona

In 2005 werd een aandeel genomen in Ibersupport dat in 2002 gestart was door Edwin van der Westen. Ibersupport werkte vanuit Sant Feliu (Girona) en was gespecialiseerd in salarisadministraties voor buitenlandse bedrijven in Spanje. Na een steeds intensievere samenwerking en forse groei is Ibersupport in 2013 geheel samengegaan met Euro Economics. In 2015 is de naam omgezet naar Euro Economics Girona.

2017: Euro Economics Alicante

In 2017 is Euro Economics Alicante geopend in het Nederlandse Business Centrum in La Nucia, gelegen tussen Alicante en Valencië. Hiermee is een lokaal aanspreekpunt gerealiseerd voor de vele Nederlanders en Belgen die werken en wonen in deze regio.

De vijf kantoren in Alicante, Barcelona, Girona, Madrid en Marbella vormen gezamenlijk de Euro Economics Groep. De algemene directie wordt gevoerd door Edwin van der Westen en Jeroen Oskam.

Heden: opdrachtgevers uit 5 werelddelen, nog steeds hetzelfde idee

Euro Economics heeft een team van meer dan 50 collega’s bestaande uit adviseurs, fiscalisten, juristen, advocaten, boekhouders, salarisadministrateurs en client support medewerkers.

“Wij hebben inmiddels buitenlandse bedrijven begeleid in heel Spanje met aandeelhouders uit 5 werelddelen. Dat is toch geweldig?”  

Euro Economics is thans het grootste zelfstandige kantoor in Spanje dat volledig gespecialiseerd is in het begeleiden van buitenlandse bedrijven en buitenlandse particulieren op fiscaal, juridisch en financieel gebied.

“Het leuke is”, zo vervolgt Jeroen Oskam, “dat onze drive nog steeds dezelfde is. Mijn partners en onze managers zijn allen van het buitenland naar Spanje gekomen om hun eigen avontuur te beginnen. Daarom begrijpen wij onze relaties zo goed. Ook zij komen naar Spanje omdat zij een bepaald gevoel bij het land of een regio hebben, en ook zij maken een eigen ontdekkingsreis. Het is voor ons fantastich dat wij onze eigen ervaring mogen gebruiken om onze relaties te helpen.”  

Toekomst & ambitie: hoogste klanttevredenheid 

Ons doel is om de filosofie voort te zetten van innovatie om onze services maximaal op de dynamische wensen van onze relaties af te stemmen en om de cruciale kennis in eigen huis te houden om zo maximale grip op de kwaliteit van onze dienstverlening te hebben.

Onze ambitie is om de hoogste klanttevredenheid in onze sector te behalen. Wij meten de klanttevredenheid jaarlijks met de Happy Client Score: “Onze relaties waardeerden ons met een 9,1. Dit is een geweldig resultaat. We doen er alles aan om deze klanttevredenheid te behouden en waar mogelijk nóg verder te verbeteren. Ons avontuur blijft leven!”

Spreekt onze filosofie je aan?

Laat het ons weten en neem makkelijk en vrijblijvend contact op.

Je bent van harte welkom.

Je krijgt binnen 1 werkdag reactie