Ons avontuur

Barcelona 1996: vanuit de slaapkamer tot nu

SINDS 1996

Ons avontuur

Barcelona 1996: vanuit de slaapkamer …

 

Euro Economics is opgericht in 1996 in Barcelona door Jeroen Oskam voor het begeleiden van buitenlandse bedrijven die zakenwillen doen in Spanje.

 

Jeroen Oskam over het prille begin: “Vanuit het raam van de slaapkamer waar ik Euro Economics begon kon ik net het standbeeld van Columbus op de Ramblas zien. De Ramblas is een symbool van Barcelona, de stad waarvan ik hield en hou, en Columbus voor een ontdekingsreis, wat voor mij symbolisch was voor het avontuur dat ik met Euro Economics begon. Elke dag keek ik wel een keer naar Columbus, prachtig vond ik dat.”  

 

2002-2006: Madrid, Marbella en meest gespecialiseerd

 

In 2002 bestond het team uit 5 medewerkers -we hadden inmiddels een echt kantoor (40m2 + terras!)- en werd samen met Dick Roest de stap gewaagd om Euro Economics Madrid te openen. In 2004 volgde Euro Economics Marbella samen met Barbara Ingenbleek. Euro Economics had nu vestigingen in de drie voor buitenlanders belangrijke regio’s Barcelona, Madrid en Marbella.

 

In de loop der jaren werden er diverse fiscaal-juridische diensten aan het pakket toegevoegd en ook buitenlandse particulieren waren welkom voor belastingzaken en koopbegeleidingen van woningen. Het werk nam toe, de teams werden uitgebreid en we verhuisden met plezier naar grotere kantoren.

 

In 10 jaar tijd had Euro Economics zich ontwikkeld tot een van de meest gespecialiseerde dienstverleners voor buitenlandse bedrijven en particulieren in Spanje.

2013: Ibersupport wordt Euro Economics Girona

 

In 2005 werd een aandeel genomen in Ibersupport dat in 2002 gestart was door Edwin van der Westen. Ibersupport werkte vanuit Sant Feliu (Girona) en was gespecialiseerd in salarisadministraties voor buitenlandse bedrijven in Spanje. Na een steeds intensievere samenwerking en forse groei is Ibersupport in 2013 geheel samengegaan met Euro Economics. In 2015 is de naam omgezet naar Euro Economics Girona.

2017 – 2020: Euro Economics Alicante & Mallorca

 

In 2017 is Euro Economics Alicante geopend in het Nederlandse Business Centrum in La Nucia, gelegen tussen Alicante en Valencië. Hiermee is een lokaal aanspreekpunt gerealiseerd voor de vele Nederlanders en Belgen die werken en wonen in deze regio.

 

In 2020 is Euro Economics Mallorca geopend in het hartje van de hoofdstad Palma de Mallorca, ook daar zijn belangstellenden van harte welkom voor een koffie.

 

IFAR Verzekeringen en OTIS Legal Advice

 

EuroEconomics heeft een deelneming in IFAR Verzekeringen en per 2022 OTIS Legal Advice overgenomen.

De 6 kantoren van EuroEconomics in Alicante, Barcelona, Girona, Madrid, Mallorca en Marbella en de kantoren van IFAR en OTIS vormen gezamenlijk de Euro Economics Groep. De algemene directie wordt gevoerd door Jeroen Oskam.

 

Met genoemde kantoren heeft de Euro Economics Groep de beste dekking en de meest complete dienstverlening in de internationale niche van onze sector in Spanje.

Heden: opdrachtgevers uit 5 werelddelen, nog steeds hetzelfde idee

 

De Euro Economics Groep wordt gevormd door een team van circa 100 collega’s bestaande uit adviseurs, fiscalisten, juristen, advocaten, boekhouders, salarisadministrateurs en client support medewerkers.

 

“Wij hebben inmiddels buitenlandse bedrijven begeleid in heel Spanje met aandeelhouders uit 5 werelddelen. Dat is toch geweldig?” 

 

Euro Economics is thanshet grootste zelfstandige kantoor in Spanje dat volledig gespecialiseerd is in het begeleiden van buitenlandse bedrijven en buitenlandse particulieren op fiscaal, juridisch en financieel gebied.

 

“Het leuke is”, zo vervolgt Jeroen Oskam, “dat onze drive nog steeds dezelfde is. Mijn partners en onze managers zijn allen van het buitenland naar Spanje gekomen om hun eigen avontuur te beginnen. Daarom begrijpen wij onze relaties zo goed. Ook zij komen naar Spanje omdat zij een bepaald gevoel bij het land of een regio hebben, en ook zij maken een eigen ontdekkingsreis. Het is voor ons fantastich dat wij onze eigen ervaring mogen gebruiken om onze relaties te helpen.” 

Toekomst & ambitie: hoogste klanttevredenheid 

 

Ons doel is om de filosofie voort te zetten van innovatie om onze services maximaal op de dynamische wensen van onze relaties af te stemmen en om de cruciale kennis in eigen huis te houden om zo maximale grip op de kwaliteit van onze dienstverlening te hebben.

 

Onze ambitie is om de hoogste klanttevredenheid in onze sector te behalen. Wij meten de klanttevredenheid jaarlijks met de Happy Client Score: “Onze relaties waardeerden ons met een 9,5. Dit is een geweldig resultaat. We doen er alles aan om deze klanttevredenheid te behouden en waar mogelijk nóg verder te verbeteren. Ons avontuur blijft leven!”

Spreekt onze filosofie je aan?

 

Laat het ons weten en neem makkelijk en vrijblijvend contact op.

 

Je bent van harte welkom.

Je krijgt binnen 1 werkdag reactieGratis tips? Meld je aan:


Euro Economics Barcelona

Rambla de Catalunya 25
08007 Barcelona
+34 93 215 12 23
nienke.vanderpeijl@euroeconomics.com

Euro Economics Alicante

Calle Benlliure 2
03530 La Nucia | Alicante
+34 96 502 07 76
marieke.vandenboom@euroeconomics.com

Euro Economics Girona

Rambla Vidal 15
17220 St. Feliu de Guíxols | Girona
+34 97 232 22 52
niels.vanderlinden@euroeconomics.com

Euro Economics Madrid

Príncipe de Vergara 73
28006 Madrid
+34 91 521 73 48
dick.roest@euroeconomics.com

Euro Economics Mallorca

San Miguel 46
07002 Palma de Mallorca
Tel. +34 97 12 27 959
vincent.werner@euroeconomics.com

Euro Economics Marbella

Calle Jacinto Benavente 23
29601 Marbella
+34 95 285 93 80
barbara.ingenbleek@euroeconomics.com

Euro Economics Holding

Rambla de Catalunya 25
08007 Barcelona
+34 93 100 42 04
jeroen.oskam@euroeconomics.com