Ons avontuur

Komt een Nederlander naar Spanje ...

Dolle pret sinds 1996

Vanuit een slaapkamer in Barcelona ...

.

Heb je misschien een leuke klantenervaring met of voor ons? Wij lezen ze graag!

 

EuroEconomics is opgericht in 1996 in Barcelona door Jeroen Oskam, in eerste instantie voor het begeleiden van buitenlandse bedrijven die zaken willen doen in Spanje.

JO vanaf de grond - copia
Jeroen Oskam, Barcelona 1996, EuroEconomics letterlijk vanaf de grond begonnen!

 

Jeroen Oskam over het prille begin: “Vanuit het raam van de slaapkamer waar ik Euro Economics begon kon ik net het standbeeld van Columbus op de Ramblas zien. De Ramblas is een symbool van Barcelona, de stad waarvan ik hield en hou, en Columbus voor een ontdekkingsreis, wat voor mij symbolisch was voor het avontuur dat ik met EuroEconomics begon.” 

 

Anekdotes:

 

In ons piepkleine apartement had ik na een jaar al drie mensen aan het werk. Ze mochten niet voor 9 uur komen want dan ging mijn vriendin (nu mijn vrouw) naar haar werk. Tussen de middag en ook eind van de middag moest iedereen weer weg en alle papieren opruimen, want ik wilde dat het apartement voor mijn vriendin een woning was en geen kantoor. Ik denk dat wij het enige bedrijf in Spanje waren waar mensen niet te vroeg mochten komen en op tijd weer weg moesten zijn :).

 

Als ik klanten op bezoek kreeg vanuit het buitenland – voornamelijk Nederland – en ze zagen dan dat het internationaal klinkende EuroEconomics ‘Wij begeleiden u in heel Spanje!’ door één persoon vanuit een slaapkamertje van 3,75m2 gerund werd, viel het soms even stil. Ik zei dan altijd dat EuroEconomics een enorm hoge omzet had per m2 (altijd blijven lachen).

Eerste naambordje
Het eerste naambordje van “EuroEconomics International S.L.” aan de voordeur van een pand in een nauw straatje in Barcelona leidde naar een slaapkamertje van 3,75m2  en 6-hoog-achter. De “spreekkamer” daarentegen was een terras van 15m2 met de hele dag zon (en met vanwege budgettaire redenen de eerste jaren nog plastic tuinmeubilair :).

 

2002-2006: Madrid, Marbella en meest gespecialiseerd

 

In 2002 bestond het team uit 5 medewerkers -we hadden inmiddels een echt kantoor (40m2 + terras!)- en samen met Dick Roest werd de stap gewaagd om EuroEconomics Madrid te openen. Bij Dick huurden we een kamer onder, daar zat eerst een modellenbureau en die hadden alle kasten met foto’s laten staan! Dataprotectie bestond schijnbaar nog niet. We zaten op het gezellige uitgaansplein Santa Ana. Wat jammer dat we daar uit zijn gegroeid. We zitten nu in de mooie wijk Salamanca, ook geweldig :).

Dick en Jeroen tekenen eerste jaarrekening EE Madrid - copia
Hier tekenen Dick (links) en Jeroen de eerste jaarrekening van EuroEconomics Madrid op het terras van het (piepkleine) apartement in Barcelona. Wat een broekies!

 

In 2004 volgde EuroEconomics Marbella samen met Barbara Ingenbleek. In Marbella – zo kregen we te horen – kon je eigenlijk niet vanuit huis beginnen maar had je een statig kantoor nodig. Wij hadden eigenlijk niet zoveel verstand van statige kantoren maar wel van budgetten en zijn ook in Marbella gewoon vanuit huis begonnen :). Inmiddels zijn we al drie keer uit ons kantoor gegroeid en dat is inmiddels uiteraard prachtig! Bij de eerste verkiezingen ‘Nederlandse zakenvrouw van Andalucië’ kwam Barbara direct als winnaar uit de bus. Fantastisch.

 

EuroEconomics had nu vestigingen in de drie voor buitenlanders belangrijke regio’s Barcelona, Madrid en Marbella.

 

In de loop der jaren werden er diverse fiscaal-juridische diensten aan het pakket toegevoegd en ook buitenlandse particulieren waren welkom voor belastingzaken en koopbegeleidingen van woningen.

 

In 10 jaar tijd had EuroEconomics zich ontwikkeld tot een van de meest gespecialiseerde dienstverleners voor buitenlandse bedrijven en particulieren in Spanje.

 

2013: Ibersupport wordt EuroEconomics Girona

 

In 2005 werd een aandeel genomen in Ibersupport dat in 2002 gestart was door Edwin van der Westen. Ibersupport werkte vanuit Sant Feliu (Girona) en was vooral gespecialiseerd in salarisadministraties voor buitenlandse bedrijven in Spanje. Ibersupport groeide zo hard, waardoor ook steeds meer het back-office van EuroEconomics nodig was, dat we Ibersupport in 2013 op initiatief van Edwin geheel hebben laten samengegaan met EuroEconomics. In 2015 is de naam omgezet naar EuroEconomics Girona.

De founders van EuroEconomics Marbella, Madrid, Barcelona en Girona: Barbara, Dick, Jeroen en Edwin

 

2017 – 2020: EuroEconomics Alicante & Mallorca

 

In 2017 is EuroEconomics Alicante geopend met Marieke van den Boom in het Nederlandse Business Centrum in La Nucia, gelegen tussen Alicante en Valencia. Hiermee is een lokaal aanspreekpunt gerealiseerd voor de vele Nederlanders en Belgen die werken en wonen in deze regio.

 

In 2020 is EuroEconomics Mallorca geopend met Vincent Werner in het hartje van de hoofdstad Palma de Mallorca, ook daar zijn belangstellenden van harte welkom voor een koffie.

 

Beide kantoren, gestart door één persoon, hebben inmiddels full service teams.

 

2021 – 2023: Service centers en kantoren in Santander en Sevilla

 

Tijdens corona is de business – na uiteraard even flink schrikken – op de een of andere manier gewoon doorgegaan. In Santander hebben we in 2021 met de Nederlandse senior fiscalist Rudi Planinga een service center geopend en in 2022 hetzelfde in Sevilla met  Sanne van den Hurk, Nederlandse nationaliteit en Spaans advocate.

 

Ook in Sevilla en Santander gaan we proberen de Nederlandse en internationale markt te veroveren. Ook willen we in deze steden Spaanse en Nederlandstalige collega’s aannemen om onze kantoren in de andere plaatsen te ondersteunen. Woon je in één van deze plaatsen, spreek je Nederlands en lijkt EuroEconomics je geen straf? Mail ons je CV!

 

In 2023 zijn we in Sevilla naar een nieuw kantoor in het authentieke centrum gegaan waar we inmiddels een team aan het vormen zijn. Kom gezellig een koffie doen als je in de buurt bent!

 

IFAR Verzekeringen en OTIS Legal Advice

 

EuroEconomics heeft een deelneming in IFAR Verzekeringen en per 2022 OTIS Legal Advice overgenomen.

 

De 6 kantoren en 2 service centers van EuroEconomics in Alicante, Barcelona, Girona, Madrid, Mallorca, Marbella, Santander en Sevilla, en de kantoren van IFAR en OTIS vormen gezamenlijk de huidige EuroEconomics Group.

 

De algemene directie wordt nog steeds gevoerd door Jeroen Oskam.

 

Met genoemde kantoren heeft de EuroEconomics Group de beste dekking en de meest complete high level dienstverlening in de internationale niche van onze sector in Spanje.

 

Heden: opdrachtgevers uit 5 werelddelen, nog steeds hetzelfde idee

 

De EuroEconomics Group wordt gevormd door een team van ruim 100 collega’s bestaande uit adviseurs, fiscalisten, juristen, advocaten, boekhouders, salarisadministrateurs en client support medewerkers.

 

EuroEconomics is thans het grootste zelfstandige kantoor in Spanje dat volledig gespecialiseerd is in het begeleiden van buitenlandse bedrijven en buitenlandse particulieren op fiscaal, juridisch en financieel gebied.

 

“Het leuke is”, zo vervolgt Jeroen Oskam, “dat onze drive nog steeds dezelfde is. Mijn partners en onze managers zijn allen van het buitenland naar Spanje gekomen om hun eigen avontuur te beginnen. Daarom begrijpen wij onze relaties zo goed. Ook zij komen naar Spanje omdat zij een bepaald gevoel bij het land of een regio hebben, en ook zij maken een eigen ontdekkingsreis. Het is voor ons fantastich dat wij onze eigen ervaring mogen gebruiken om onze relaties te helpen.” 

Wow, wat een team! Deze foto is gemaakt op de EE dag  2019 (‘pro-covid’), toen waren we circa 60 collega’s, inmiddels zijn we met ruim 100 gezellige collega’s.

 

Toekomst & ambitie

 

Hoogste klanttevredenheid in onze sector in Spanje

 

Ons doel is om de filosofie voort te zetten van innovatie om onze services maximaal op de dynamische wensen van onze relaties af te stemmen en om de cruciale kennis in eigen huis te houden om zo maximale grip op de kwaliteit van onze dienstverlening te hebben.

 

Onze ambitie is om de hoogste klanttevredenheid in onze sector te behalen. Wij meten de klanttevredenheid jaarlijks met de Happy Client Score. Wij hebben al jaren de hoogste score in onze sector van heel Spanje.

 

Hoogste Great Place To Work score 

 

Naast de hoogste Happy Clients Score (gebaseerd op de internationale Net Promotor Score methodiek) hebben we ook de hoogste Great Place To Work score in onze sector in Spanje. Vanaf het begin van EuroEconomics hebben we mooie kantoren in de centra van leuke plaatsen met super werkomstandigheden waarin een gezonde balans tussen werk en privé centraal staat.

 

Het nummer 1 willen zijn voor relaties en collega’s in onze sector in heel Spanje hebben wij onderdeel gemaakt van ons ISO gecertificeerd beleid.

 

Spreekt onze filosofie je aan?

 

Je bent van harte welkom.

 

Laat het ons weten en neem makkelijk en vrijblijvend contact op.

 

Je krijgt binnen 1 werkdag reactieGratis tips? Meld je aan:


EuroEconomics Barcelona

Rambla de Catalunya 25, Barcelona
+34 93 215 12 23
nienke.vanderpeijl@euroeconomics.com

 

EuroEconomics Alicante

Calle Benlliure 2, La Nucia | Alicante
+34 96 502 07 76
marieke.vandenboom@euroeconomics.com

 

EuroEconomics Girona

Rambla Vidal 15, St. Feliu | Girona
+34 97 232 22 52
niels.vanderlinden@euroeconomics.com

 

EuroEconomics Madrid

Príncipe de Vergara 73, Madrid
+34 91 521 73 48
dick.roest@euroeconomics.com

 

EuroEconomics Mallorca

San Miguel 46, Palma de Mallorca
Tel. +34 97 12 27 959
vincent.werner@euroeconomics.com

 

EuroEconomics Marbella

Calle Jacinto Benavente 23, Marbella
+34 95 285 93 80
barbara.ingenbleek@euroeconomics.com

 

EuroEconomics Santander

Isabel de Catolica 1, Santander
+34 94 215 02 55
rudi.plantinga@euroeconomics.com

 

EuroEconomics Sevilla

Calle Bailen 24, Sevilla
+34 95 455 12 05
sanne.vandenhurk@euroeconomics.com

 

IFAR Insurance & Finance

Rambla de Catalunya 25, Barcelona
+34 93 176 27 28
info@ifar.es

 

OTIS Legal Group Spain

Rambla de Catalunya 73, Barcelona
+34 93 272 50 98
info@otislegalgroup.com

 

EuroEconomics Holding

Rambla de Catalunya 25, Barcelona
+34 93 100 42 04
jeroen.oskam@euroeconomics.com