Fiscale aspecten SpanjePhoto: Toledo

Belastingen Spanje > Betaal niet teveel

Makkelijk je vraag stellen? Klik hier. Vrijblijvend, geen kosten >

Belastingaangiften bij koop, bezit, verhuur, erfenis en bezit

Zowel bij het kopen, bezitten, verhuren, erven en verkopen van een woning in Spanje komen er – het zal geen verrassing zijn – belastingen aan de orde.

Er zijn verschillende soorten aangiften. Welke aangifte voor jou van toepassing is of zal zijn hangt er vanaf of je wel of niet resident bent in Spanje en of je de woning bijvoorbeeld verhuurt.

Je moet in Spanje zelf initiatief nemen om belastingaangifte te doen

Je moet in alle gevallen zelf initiatief nemen om aangifte te doen. Je kunt een lokale ‘gestor’ zoeken, dit zijn veelal kleine Spaanse bedrijfjes die papierwerk en belastingaangiften verzorgen. Maar aangezien de aangiften digitaal gepresenteerd dienen te worden, kan dit ook op afstand gedaan worden.

Wij verzorgen dit voor heel Spanje, je kan met ons in het Nederlands communicaren en via de link onder aan deze pagina kun je Nederlandstalige informatie opvragen over hoe wij dit ook voor jou kunnen regelen.

Betaal niet teveel > Aftrekposten

Er bestaat in de praktijk veel onduidelijkheid over kosten die wel of niet fiscaal afgetrokken kunnen worden en of BTW wel of niet verrekend kan worden. Wij kunnen je hier duidelijkheid over verstrekken.

Dit is van belang, want als je aftrekposten niet benut betaal je onnodig teveel belasting. Maar als je kosten onterecht aftrekt of BTW onterecht verrekend, dan ontstaat het gevaar van boetes en naheffingen (Spanje is hier streng in en kent geen pardon). 

Wij zijn op dit gebied het grootste Nederlandse kantoor in Spanje, profiteer van onze ervaring en verzeker je er van dat je niet te veel belasting betaalt, maar dat je ook niet zonder het te weten risico’s op boetes loopt door onjuiste aangiften.

Wij verzorgen je belastingaangiften graag op de beste wijze voor je.

Wil je meer informatie of een offerte? Via de knop hieronder kun je je vragen makkelijk stellen. 

Voorkom boetes in Spanje

De aangiften dienen, zoals hiervoor aangegeven, op eigen initiatief te worden gedaan. Belangrijk is dat de Spaanse belastingdienst je niet benaderd en ook geen herinnering stuurt.

Als de Spaanse belastingdienst vragen heeft, dan is dat direct in de vorm van een inspectie waarbij naheffingen, rente en boetes worden opgelegd als aangiften niet of niet goed zijn ingediend.

Zorg daarom dat je je belastingzaken ook in Spanje altijd goed in orde hebt.

Nederlandstalige informatie

Voor al deze aangiften en over alle van toepassing zijnde tarieven hebben wij Nederlandstalige informatie beschikbaar.

Kunnen wij je helpen?

Heb je vragen of wil je direct een offerte voor het verzorgen van je belastingaangiften in Spanje?

Laat het ons weten.

Wij zijn je graag van dienst.

Je vraag stellen kost je minder dan een minuut

Stel makkelijk je vraag >

 

Je krijgt binnen 1 werkdag reactie