Euro Economics

Quality Partner Spain

[:nl]

belastingaangiften spanjeFoto: La Coruña

Fiscaal slim sponsoren

Makkelijk je vraag stellen? Klik hier. Vrijblijvend, geen kosten >

Sponsor sporttalent en bespaar 90% belasting

Bedrijven in Spanje die sporttalent sponsoren, kunnen tot 90% van het sponsorbedrag aftrekken van de vennootschapsbelasting. Dit als gevolg van een samenwerking tussen overheidsinstituten, sportfederaties en universiteiten.Wij leggen graag uit hoe dit werkt en tippen alvast een talent.

Voorbeeld

Een bedrijf sponsort een talent voor een bedrag van 50.000 euro. Dat kost na aftrek van de 90% dan slechts 5.000 euro. Let op: de verrekening van de belastingaftrek van 45.000 euro vindt (‘pas’) plaats in de aangifte winstbelasting. Voor sponsoring in 2020 wordt de aftrek pas effectief in juli 2021. De 50.000 euro dient derhalve wel eerst te worden betaald.

Voorwaarde

Het sponsorbedrag mag niet meer dan 15% bedragen van het totale budget voor publiciteit van het bedrijf gedurende een jaar. Als een bedrijf in totaal 200.000 euro uitgeeft aan publiciteit, zou het sponsorbedrag maximaal 30.000 euro kunnen bedragen (15%) en is de aftrek uiteindelijk 27.000 euro (90% van 30.000 euro). De regeling is derhalve voornamelijk interssant voor bedrijven met grote budgetten voor publiciteit.

Als een bedrijf verder geen geld uitgeeft aan publiciteit, dan is alsnog steeds 45% aftrekbaar in geval van sponsoring van sporttalent.

Suggestie sporttalent

Sport, health, goede doelen en Spanje-Nederland: Kilian Meyer

Wij hebben een interessant supertalent geselecteerd: Formule 4 talent Kilian Meyer Prat. Met zijn 17 jaar werd bij subkampioen Formule 4 in zijn debuutseizoen. Komend jaar doet hij mee aan de Formule 3, mogelijk zelfs voor een Nederlands team. Kilian is diabetespatiënt en zet zich belangeloos is voor goede doelen gerelateerd aan diabetes. Kilian spreekt 6 talen en heeft ervaring met sponsorevenementen en televisie-interviews.

De belangstelling voor autosport is in Nederland door het ‘Max Verstappen effect’ naar grote hoogten gestegen. Kilian Meyer zou een geweldige ambassadeur voor Nederlandse bedrijven in Spanje kunnen zijn.

Wij zijn je graag van dienst.

Je vraag stellen kost je minder dan een minuut

[maxbutton id=”1″]

 

Je krijgt binnen 1 werkdag reactie. Geen kosten

[:]