Aanscherping controles op deponeren jaarrekeningen

Recent zijn er wijzigingen doorgevoerd in de Spaanse wetgeving die toeziet op de naleving van de deponering van de jaarrekeningen bij het Registro Mercantil (het Spaanse equivalent van de Kamer van Koophandel).

Het deponeren van de jaarrekening is vanzelfsprekend ook in Spanje verplicht maar tot op heden werden er in de praktijk geen boetes opgelegd bij het niet nakomen van deze verplichting.

Op basis van onze ervaring verwachten wij echter dat de recente wijzigingen een voorbode zijn van een aanscherping van de controles en een actiever boetebeleid.

Om die reden raden we onze relaties aan om vertragingen in het goedkeuren en tekenen van hun jaarrekeningen zoveel mogelijk te vermijden zodat wij deze tijdig kunnen deponeren.

Wat zijn de verplichtingen?

De jaarrekening dient binnen 7 maanden na afloop van het boekjaar te worden gedeponeerd.

Gebeurt dit niet dan heeft het Registro Mercantil de bevoegdheid om een boete op te leggen die zal zijn gebaseerd op het balanstotaal en de omzet en tenminste 1.200 euro per jaar zal bedragen. Dit kan oplopen tot 60.000 euro voor MKB en tot zelfs 300.000 euro voor bedrijven met een omzet hoger dan 6 miljoen euro.

Mocht daarnaast blijken dat er ook geen aangifte vennootschapsbelasting is gepresenteerd, dan kan de boete verder worden verhoogd. 

Vragen?

Relaties van EuroEconomics zijn welkom om contact op te nemen met hun vaste contactpersoon.

Andere geïnteresseerden raden wij aan onze website EuroEconomics.com te bezoeken en het dichtstbijzijnde kantoor te bellen of mailen of direct te mailen naar team@euroeconomics.com.

Op onze website EuroEconomics.com plaatsen wij actualisaties op onze blogs.

We staan je graag in het Nederlands te woord.

 

 

Wil jij ook succesvol zaken doen in Spanje?

Wij richten dochterbedrijven één tot drie maanden sneller op dan andere kantoren doordat:

  • Wij weten precies welke documentatie en informatie er nodig is vanuit Nederland en België.
  • Wij weten hoe we de fiscaal-juridische en volmacht structuren van het Spaanse dochterbedrijf op de structuren van het Nederlandse of Belgische moederbedrijf af dienen te stemmen.

Wij hoeven dit wiel niet steeds opnieuw uit te vinden, met ons kun je direct van start.

Vanwege dezelfde reden kun je via ons zes maanden tot een jaar eerder in full business zijn dan via andere partijen (die mogelijk op andere gebieden weer meer gespecialiseerd zijn dan wij, geen probleem, maar ook niet jouw of ons voordeel).

Profiteer van onze tips

Wij houden relaties gratis op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Wil je ook op de hoogte blijven?

Meld je dan makkelijk aan via een klik op de button ‘Gratis Tips’ rechts op deze pagina. Zorg dat je meer weet dan je concullega 🙂.

Gratis downloads om je snel op weg te helpen

Wil je je snel inlezen? Download gratis:

Wil je makkelijk een vraag stellen?

Heb je vragen over het zaken doen in Spanje? Of wil je een vrijblijvende offerte voor het oprichten van een dochterbedrijf in Spanje of  het verzorgen van de boekhouding en belastingaangiften van je dochterbedrijf in Spanje?

De initiatiefnemer van de website DochterbedrijfSpanje.nl/be, Euro Economics (sinds 1996) is met een team van ruim 60 medewerkers het grootste Nederlandstalige kantoor in Spanje.

Profiteer van onze ervaring en stel makkelijk je vraag via deze link.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

Geen kosten