Tax, Spain & Rock ’n Roll!

Over slogans en verhalen

OVER SLOGANS EN VERHALEN

Tax, Spain & Rock ’n Roll!

Het verzinnen van leuke en creatieve slogans lijkt wel een hobby bij ons. We mailen ze heen en weer, we verzinnen ze aan de bar, of we schudden ze gewoon uit onze mouw. Sommige slogans zijn uiteindelijk wel gebruikt, maar sommige konden écht niet, die kwamen niet door de denkbeeldige ‘censuur commissie’ of waren zelfs contra productief.

 

Hoe dan ook, hier komen enkele van de leukste verhalen!

“Tax, Spain & Rock ’n Roll”

Tax, Spain & Rock ’n Roll is bovengekomen toen we een klein muziekfestival sponsorden. We hebben een eigen muziekstudio (ja, echt waar), een muziekvideo projector en vrijdag ’s middags gaat de muziek in diverse afdelingen wat extra hard.

 

Toen we een muziek festival wilden sponsoren kwam de slogan Tax, Spain & Rock ’n Roll boven als variant op Sex, Drugs & Rock ’n Roll uiteraard. Deze slogan is jammer genoeg verder helaas (nog) niet groots gebruikt.

“F*** the rest, we are the best” (haha)

Deze is destijds niet eens aan de censuurcommissie voorgelegd. En als de commissie (die we uiteraard gelukkig niet hebben, en weinig kans bij ons) deze niet gebruikte brainstorm slogan hier ziet, zullen we deze waarschijnlijk ook hier direct moeten verwijderen …

 

Het verhaal hierachter is dat we na een avondje brainstormen tot de volgende slogan waren gekomen (die we nog steeds gebruiken): “Focus on what you do best, we will do the rest“. Deze sluit prachtig aan op onze missie dat we drempels uit handen willen nemen voor buitenlandse bedrijven en particuleren in Spanje.

 

Maar in plaats van dat we toen tevreden waren (natuurlijk niet, het kan altijd beter) kwamen we wat verder op de avond, al brainstormend met een biertje en een wijntje (this is Spain), op ‘Forget the rest, we are the best’. Deze hebben we echter gelijk afgekeurd omdat we die niet sympatiek vonden richting onze gewaardeerde collega’s.

 

Toch gooide iemand er in zijn pure betrokkenheid en enthousiasme, er nog een alles overtreffende versie achteraan die binnen ons kantoor inmiddels legendarisch is geworden: ‘f*** the rest, we are the best!’. (Waarschijnlijk mede gebaseerd op het muzikale initatief van David Guetta op Ibiza ‘f*ck me, I am famous‘). Enfin, zoals vermeld hebben we deze niet eens voorgelegd aan de nog op te richten censuur commissie (en die misschien wel hard nodig is). Maar we hebben wel gelachen!

“Ssssht, dit heb je niet gelezen…”

(“Als je klant wordt bij ons, weet je zeker dat je belasting betaalt”)

Deze heeft het niet gehaald vanwege het enorme contra-productieve risico dat we binnen een maand de zaak konden sluiten (en daarvoor vinden we ons werk veel te leuk). Maar we twijfelen nog steeds en we zijn eigenlijk benieuwd naar jouw mening nadat je het volgende hebt gelezen!

 

Wij vinden dat als je naar Spanje komt om te genieten van het leven of om winst te maken met je bedrijf, dat je dan ook zo fair moet zijn om je bijdrage te doen (wij zouden de term ‘belasting’ het liefst in ‘eerlijke maatschappelijke bijdrage’ veranderen – ja dat had je niet verwacht hè?).

 

Deze insteek is ‘win-win‘, want zo behoeden we ook onze relaties die denken dat door het niet opgeven (niet aan ons doorgeven) van belastbare zaken, belasting vermeden kan worden (en sorry, daar werken wij niet aan mee, wel genieten van Spanje maar niet bijdragen? Daar willen wij geen geld aan verdienen).

 

Dit terwijl Spanje ook nog eens voorop loopt in automatische internationale gegevensuitwisseling en werkelijk alles boven water haalt. Vooral bij winstgevende bedrijven en buitenlandse particulieren waar geen politieke winst maar wel geld is te halen, onze klanten! En de Spaanse belastingdienst is vervolgens kampioen in het uitdelen van boetes.

 

Het is in het belang van onze relaties en in het belang van Spanje om alles gewoon eerlijk op te geven (en wil je dat niet? Sorry, maar dan pas je niet bij ons). Maar het gebruiken van deze slogan is als een winkel die hardloopschoenen verkoopt met de slogan ‘als je deze schoenen koopt, ga je hardlopen zo leuk vinden dat je je vrouw (m/v) niet meer ziet’. Dat klinkt niet helemaal lekker, er is iets mee. We hebben deze slogan daarom nog niet gebruikt, maar we houden ‘m standby voor als zich er een keer een leuke en passende kans voordoet.

“Faster Better Harder”

We hebben veel internationale start-ups als relatie die met name vanuit Barcelona de wereld willen veroveren (net als wij!). Dit zijn jonge, professionele en vooruitstrevende bedrijven met een hoog -daar is ie weer- Rock ’n Roll gehalte. Om daar met onze muziekachtergrond op aan te sluiten hebben we speciaal voor die bedrijven deze slogan verzonnen (tijdens alweer een gezellige brainstormsessie): “Faster Better Harder”.

 

Dit omdat we sneller bedrijven oprichten dan collega’s en gespecialiseerder zijn in het begeleiden van buitenlandse bedrijven in Spanje dan welke Spaanse collega dan ook (zij zullen weer meer gespecialiseerd zijn in andere zaken -respect!-, maar wij hierin).

Twee leuke links:
1. Onze pagina ‘Faster Better Harder‘
2. De song ‘Harder Better Faster’ van Daft Punk op YouTube

(Je kiest toch wel voor ons?)

 

Leuke slogans zullen blijven komen en we zullen ze hier plaatsen!Gratis tips? Meld je aan:


Euro Economics Barcelona

Rambla de Catalunya 25
08007 Barcelona
+34 93 215 12 23
nienke.vanderpeijl@euroeconomics.com

Euro Economics Alicante

Calle Benlliure 2
03530 La Nucia | Alicante
+34 96 502 07 76
marieke.vandenboom@euroeconomics.com

Euro Economics Girona

Rambla Vidal 15
17220 St. Feliu de Guíxols | Girona
+34 97 232 22 52
niels.vanderlinden@euroeconomics.com

Euro Economics Madrid

Príncipe de Vergara 73
28006 Madrid
+34 91 521 73 48
dick.roest@euroeconomics.com

Euro Economics Mallorca

San Miguel 46
07002 Palma de Mallorca
Tel. +34 97 12 27 959
vincent.werner@euroeconomics.com

Euro Economics Marbella

Calle Jacinto Benavente 23
29601 Marbella
+34 95 285 93 80
barbara.ingenbleek@euroeconomics.com

Euro Economics Holding

Rambla de Catalunya 25
08007 Barcelona
+34 93 100 42 04
jeroen.oskam@euroeconomics.com