Tax, Spain & Rock ’n Roll!

Over slogans en verhalen

Over slogans die niet door de censuur zijn gekomen en andere verhalen

Tax, Spain & Rock ’n Roll!

Makkelijk je vraag stellen? Klik hier. Vrijblijvend, geen kosten >

 

Zo uit de mouw …

 

Het verzinnen van leuke en creatieve slogans lijkt wel een hobby bij ons. We mailen ze heen en weer, we verzinnen ze aan de bar, of we schudden ze gewoon uit onze mouw. Sommige slogans zijn uiteindelijk wel gebruikt, maar sommige konden écht niet, die kwamen niet door de denkbeeldige ‘censuur commissie’ of waren zelfs contraproductief.

 

Hoe dan ook, hier komen enkele van de leukste verhalen!

“Tax, Spain & Rock ’n Roll”

 

Tax, Spain & Rock ’n Roll is bovengekomen toen we een klein muziekfestival sponsorden. We hebben een eigen muziekstudio (ja, echt waar), een muziekvideo projector en vrijdag ’s middags gaat de muziek in diverse afdelingen wat extra hard (doordeweeks overigens ook).

 

Enfin, toen we dat muziek festival wilden sponsoren kwam de slogan Tax, Spain & Rock ’n Roll boven als variant op Sex, Drugs & Rock ’n Roll uiteraard. Deze slogan is jammer genoeg verder helaas (nog) niet groots gebruikt.

 

Zie hier de link naar de originele song van Ian Dury and The Blockheads, een Toppop optreden uit 1977.

“F*** the rest, we are the best” (haha)

 

Deze is destijds niet eens aan de censuurcommissie voorgelegd. En de commissie – die we uiteraard niet hebben, weinig kans bij ons – zou deze slogan zelfs hier waarschijnlijk ook direct verwijderen.

 

Het verhaal hierachter is dat we na een avondje brainstormen tot de volgende slogan waren gekomen (die we nog steeds wél gebruiken): “Focus on what you do best, we will do the rest“. Deze sluit prachtig aan op onze missie dat we drempels uit handen willen nemen voor buitenlandse bedrijven en particuleren in Spanje.

 

Maar in plaats van dat we toen tevreden waren, kwamen we wat verder op de avond, al brainstormend met een biertje en een wijntje – this is Spain – op ‘Forget the rest, we are the best’. Deze hebben we echter gelijk afgekeurd omdat we die niet sympatiek vonden richting onze gewaardeerde collega’s.

 

Toch gooide onze collega Jan-Hendrik van H. in zijn pure betrokkenheid en enthousiasme er nog een alles overtreffende versie achteraan die binnen ons kantoor inmiddels legendarisch is geworden: ‘f*** the rest, we are the best!’. Dit was waarschijnlijk mede gebaseerd op het muzikale initatief van David Guetta op Ibiza dat toen hot was ‘f*ck me, I am famous‘. Enfin, zoals vermeld hebben we deze niet eens voorgelegd aan de nog op te richten censuur commissie (die misschien toch wel hard nodig is). Maar we hebben wel gelachen!

 

Hier een link naar een David Guetta Ibiza F*ck me I’m Famous party.

Ssssht, dit heb je niet gelezen:

“Als je bij ons klant wordt, weet je zeker dat je belasting betaalt”

 

Deze heeft het niet gehaald vanwege het contra-productieve risico dat we de zaak binnen een maand zouden moeten sluiten, daarvoor vinden we ons werk veel te leuk. Maar we twijfelen nog steeds en we zijn eigenlijk benieuwd naar jouw mening nadat je het volgende hebt gelezen:

 

Wij vinden dat als je naar Spanje komt om te genieten van het leven of om winst te maken met je bedrijf, dat je dan ook zo fair moet zijn om je bijdrage te doen. Wij zouden de term ‘belasting’ eigenlijk het liefst in ‘maatschappelijke bijdrage’ willen veranderen (ja dat had je misschien niet verwacht …). We zouden soms bijna vergeten dat ook Spanje die nodig heeft voor scholen, ziekenhuizen, veiligheid …

 

Deze insteek is ‘win-win‘, want behalve bijdragen aan Spanje behoeden we zo ook onze relaties die denken dat door niet opgeven belasting vermeden kan worden. En sorry, daar werken wij niet aan mee, wel genieten van Spanje maar niet bijdragen? Daar willen wij geen geld aan verdienen.

 

Dit terwijl Spanje ook nog eens voorop loopt in automatische internationale gegevensuitwisseling en werkelijk alles boven water haalt. Vooral bij winstgevende bedrijven en buitenlandse particulieren waar geen politieke winst maar wel geld is te halen, onze klanten! En de Spaanse belastingdienst is vervolgens kampioen in het uitdelen van boetes.

 

Het is in het belang van onze relaties en in het belang van Spanje om alles gewoon eerlijk op te geven. Het gevolg kan inderdaad zijn – hoewel wij uiteraard alle vrijstellingen, aftrekposten en andere regelingen toepassen – dat je dan uiteindelijk maatschappelijk bij dient te dragen (mooi toch?).

 

Maar het gebruiken van deze slogan is als een winkel die hardloopschoenen verkoopt met de slogan ‘als je deze schoenen koopt, ga je hardlopen zo leuk vinden dat je je partner (m/v/g) niet meer ziet’. Dat klinkt toch niet helemaal lekker, er is iets mee. We hebben deze slogan daarom nog niet gebruikt, maar we houden ‘m standby voor als zich er een keer een leuke en passende kans voordoet.

 

Voorlopig gebruiken we hier nog de slogan “Met EuroEconomics krijg je gewoon zin om je belastingaangiften te doen“.

 

Hier een link naar onze website BelastingenSpanje.nl, de Nederlandse website met de meeste informatie over dit onderwerp in Spanje.

“Faster Better Harder”

 

We hebben veel internationale start-ups als relatie die vanuit Spanje de wereld willen veroveren (net als wij!).

 

Dit zijn jonge, professionele en vooruitstrevende bedrijven met een hoog -daar is ie weer- Rock ’n Roll gehalte. Om daar met onze muziekachtergrond op aan te sluiten hebben we speciaal voor die bedrijven deze slogan verzonnen (tijdens alweer een gezellige brainstormsessie): “Faster Better Harder”.

 

Dit omdat we sneller (Faster) bedrijven oprichten dan collega’s en gespecialiseerder (Better) zijn in het begeleiden van buitenlandse bedrijven in Spanje dan welke Spaanse collega dan ook (zij zullen weer meer gespecialiseerd zijn in andere zaken -respect!-, maar wij hierin).

 

Hierdoor kunnen onze relaties eerder knallen (Harder) in Spanje.

 

Twee leuke links:

.

1. Onze pagina ‘Faster Better Harder‘
2. De song ‘Harder Better Faster’ van Daft Punk op YouTube

 

(Je kiest toch wel voor ons?)

 

Leuke slogans zullen blijven komen en we zullen ze hier plaatsen!

 

Heb je leuke ideeën voor slogans die niemand anders in onze sector heeft?

 

Mail ze ons, wij vinden dat geweldig en als we ze gebruiken doen we aan bronvermelding!Gratis tips? Meld je aan:


EuroEconomics Barcelona

Rambla de Catalunya 25, Barcelona
+34 93 215 12 23
nienke.vanderpeijl@euroeconomics.com

 

EuroEconomics Alicante

Calle Benlliure 2, La Nucia | Alicante
+34 96 502 07 76
marieke.vandenboom@euroeconomics.com

 

EuroEconomics Girona

Rambla Vidal 15, St. Feliu | Girona
+34 97 232 22 52
niels.vanderlinden@euroeconomics.com

 

EuroEconomics Madrid

Príncipe de Vergara 73, Madrid
+34 91 521 73 48
dick.roest@euroeconomics.com

 

EuroEconomics Mallorca

San Miguel 46, Palma de Mallorca
Tel. +34 97 12 27 959
vincent.werner@euroeconomics.com

 

EuroEconomics Marbella

Calle Jacinto Benavente 23, Marbella
+34 95 285 93 80
barbara.ingenbleek@euroeconomics.com

 

EuroEconomics Santander

Isabel de Catolica 1, Santander
+34 94 215 02 55
rudi.plantinga@euroeconomics.com

 

EuroEconomics Sevilla

Calle Bailen 24, Sevilla
+34 95 466 91 36
sanne.vandenhurk@euroeconomics.com

 

IFAR Insurance & Finance

Rambla de Catalunya 25, Barcelona
+34 93 176 27 28
info@ifar.es

 

OTIS Legal Group Spain

Rambla de Catalunya 73, Barcelona
+34 93 272 50 98
info@otislegalgroup.com

 

EuroEconomics Holding

Rambla de Catalunya 25, Barcelona
+34 93 100 42 04
jeroen.oskam@euroeconomics.com