De toekomst: thuiswerken in Spanje

Nederlanders en Nederlandse bedrijven kom je overal tegen (gék worden ze van ons 🙂 ). Wij vermoeden dat dit nog meer gaat worden want we merken nu al dat we meer aanvragen krijgen van Nederlanders die vanuit Spanje willen thuiswerken.

Kansen voor dynamische bedrijven

Mensen die vrijwel volledig vanuit huis werken, lijken zich af te vragen waarom ze dat eigenlijk niet vanuit Spanje zouden kunnen doen. Dat klinkt in eerste instantie misschien erg enthousiast, maar bij nader inzien biedt dat kansen voor bedrijven om invulling te geven aan het ‘nieuwe werken’.

Twee trends die een vlucht nemen

Er zijn 2 interessante ontwikkelingen die door het ‘verplichte’ thuiswerken de afgelopen periode een extra vlucht lijken te nemen:

1. Huidige collega’s vanuit Spanje laten thuiswerken

Veel mensen zouden het heerlijk vinden om een tijdje vanuit het buitenland te werken. Er zijn vele redenen en vormen te bedenken, maar als je als bedrijf hierin meegaat biedt dat kansen om die medewerkers te behouden en wellicht zelfs extra te motiveren. Ook draagt dat bij aan de uitstraling van een leuk dynamisch bedrijf wat weer goed is voor het imago.

2. Nieuwe collega’s direct in het buitenland werven

Als het moeilijk is om mensen naar Nederland te halen dan kan je de mogelijkheid bieden om in eigen land te blijven, bijvoorbeeld Spanje. Wij zien nu al dat buitenlandse bedrijven bijvoorbeeld programmeurs in Spanje werven en hier (in Spanje) laten werken. Het is zelfs zo dat zij hier hele internationale teams samenstellen. Spaanse steden als Barcelona, Madrid maar ook Malaga en Valencië blijken een enorme aantrekkingskracht te hebben op internationaal talent. Hier ontstaan nieuwe combinaties van deels thuiswerken en deels in bijvoorbeeld een co-working in Barcelona.

Eenvoudig te regelen

De grootste drempel die deze kansen in de weg staat, is dat het veel gedoe lijkt te geven om alles te regelen en om in een land als Spanje aan alle verplichtingen te moeten voldoen.

Maar dat valt nou juist mee. Wij verstreken je graag informatie in het Nederlands, kunnen je snel op weg helpen en alles voor je regelen. Zowel de verplichte registraties van het bedrijf als de betalingen van sociale premies en belastingen. Dit laatste kunnen we ook voor de collega’s doen die naar Spanje komen.

Alles in één hand en alles in één keer geregeld.

Wil je hier meer informatie over?

Mail in het Nederlands naar onze collega Maartje Vissers, je krijgt binnen één werkdag antwoord.

Je bent van harte welkom, we zijn je graag van dienst.

 

Wil jij ook succesvol zaken doen in Spanje?

Wij richten dochterbedrijven één tot drie maanden sneller op dan andere kantoren doordat:

  • Wij weten precies welke documentatie en informatie er nodig is vanuit Nederland en België.
  • Wij weten hoe we de fiscaal-juridische en volmacht structuren van het Spaanse dochterbedrijf op de structuren van het Nederlandse of Belgische moederbedrijf af dienen te stemmen.

Wij hoeven dit wiel niet steeds opnieuw uit te vinden, met ons kun je direct van start.

Vanwege dezelfde reden kun je via ons zes maanden tot een jaar eerder in full business zijn dan via andere partijen (die mogelijk op andere gebieden weer meer gespecialiseerd zijn dan wij, geen probleem, maar ook niet jouw of ons voordeel).

Profiteer van onze tips

Wij houden relaties gratis op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Wil je ook op de hoogte blijven?

Meld je dan makkelijk aan via een klik op de button ‘Gratis Tips’ rechts op deze pagina. Zorg dat je meer weet dan je concullega 🙂.

Gratis downloads om je snel op weg te helpen

Wil je je snel inlezen? Download gratis:

Wil je makkelijk een vraag stellen?

Heb je vragen over het zaken doen in Spanje? Of wil je een vrijblijvende offerte voor het oprichten van een dochterbedrijf in Spanje of  het verzorgen van de boekhouding en belastingaangiften van je dochterbedrijf in Spanje?

De initiatiefnemer van de website DochterbedrijfSpanje.nl/be, Euro Economics (sinds 1996) is met een team van ruim 60 medewerkers het grootste Nederlandstalige kantoor in Spanje.

Profiteer van onze ervaring en stel makkelijk je vraag via deze link.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

Geen kosten