Spaanse fiscus komt met 2 formulieren voor aangifte crypto’s

Het Spaanse ministerie voor Belastingzaken werkt aan twee belastingformulieren om digitale valuta aan te geven bij de belastingdienst. Het gaat om het ‘Modelo 172’, een informatief model waarmee saldo’s kunnen worden aangegeven, en ‘Modelo 173’, een informatief model voor de aangifte van transacties van crypto’s.

 

Onlangs kwam het ministerie reeds met de nieuwe regelgeving ten aanzien van de aangifte van digitale valuta bij de fiscus. De Belastingdienst haast zich om de nieuwe regelgeving per 2023 in te laten gaan en deze week werd opdracht gegeven om de twee nieuwe formulieren op te stellen.

 

Belastingplichtigen dienen de modellen in de maand januari in te dienen met daarin de saldo’s van 31 december 2022 en alle transacties uitgevoerd in 2022. De formulieren kunnen enkel telematisch worden ingediend.

 

De aangifte gaat in principe net zoals andere aangiften, met behulp van een elektronische handtekening. Mocht er iets fout gaan, dan toont de Belastingdienst een foutmelding.

 

Zoals eerder deze maand bleek, moeten personen en entiteiten die in Spanje gevestigd zijn en crypto’s bezitten, alsook de bedrijven die gevestigd zijn in Spanje en diensten leveren op het gebied van het opslaan en overschrijven van de digitale tegoeden, een informatieve aangifte op jaarbasis te doen waaruit blijkt om welke hoeveelheid crypto’s het gaat.

 

Investeerders en intermediairs verplicht tot ​​jaarlijkse aangifte crypto’s

 

Het is de bedoeling dat in de formulieren precies kan worden aangegeven om welke soorten crypto’s het gaat en de precieze hoeveelheden. Daarnaast moet worden ingevuld wat de waarde is van de aangegeven crypto’s. Hiervoor maakt de belastingdienst gebruik van de waardebepalingen op de bekendste platforms voor digitale valuta op 31 december 2022.

 

Bron: Expansión.

 

Meer informatie over dit onderwerp

Wil je meer informatie over dit onderwerp?

Stel ons makkelijk en vrijblijvend je vraag.

Er zijn hier geen kosten aan verbonden en je krijgt binnen een werkdag reactie.

Andere gratis informatie

Wil je andere informatie? Lees hieronder wat je allemaal gratis kan downloaden of stel ons vrijblijvend en makkelijk je vraag.

Woon je al in Spanje? Download gratis:

Wil je emigreren naar Spanje? Download gratis onze brochure:

Wil je zaken doen in Spanje? Bezoek onze website DochterbedrijfSpanje, of download gratis:

Wil je een woning kopen in Spanje? Bezoek onze website KoopbegeleidingSpanje of download gratis:

Vragen over belastingen in Spanje?

Heb je vragen over belastingtarieven of belastingaangiften in Spanje, of zoek je een kantoor dat je van A tot Z kan helpen met informatie en het verzorgen van je aangiften in Spanje?

Stel ons makkelijk en vrijblijvend je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

Je bent van harte welkom. Geen kosten.