Uitsel belastingen MKB in Spanje

De Spaanse regering heeft een aantal nieuwe maatregelen afgekondigd om noodlijdende bedrijven tegemoet te komen. We zetten de belangrijkste op een rijtje.

Uitstel belastingen MKB 

Betalingen van belastingen waarvan de aangiften tussen 1 april en 30 april 2021 ingediend moeten worden, kunnen onder bepaalde voorwaarden 6 maanden worden uitgesteld. Dit geldt voor loon- en beroepsbelastingen, BTW en (tussenaangifte) vennootschapsbelasting.

De maatregel geldt uitsluitend voor het MKB. Om gebruik te kunnen maken van het uitstel is het namelijk een vereiste dat de omzet in 2020 niet meer dan 6 miljoen euro bedroeg (precies: 6.010.121,04 euro).

Voor belastingbedragen tot 30.000 euro kan er uitstel worden gevraagd zonder garanties te geven. Voor uitstel van bedragen boven de 30.000 euro dienen garanties aan de fiscus te worden gegeven.

Er zal geen vertragingsrente worden doorberekend gedurende de eerste 3 maanden van het uitstel.

Commercie, toerisme en horeca | Bedrijfshuur

>>> Zelfstandige ondernemers (autónomos) en MKB (PYMES) die hun bedrijfspand huren van publieke verhuurorganisaties of “grote verhuurders” (eigenaren die minimaal 10 huurobjecten exploiteren of in totaal meer dan 1.500m2 aan bedrijfsruimte verhuren) en die tot op heden nog niet tot een akkoord over een huurverlaging of -uitstel waren gekomen, hebben nu 2 opties:

  • Aanvraag van een huurverlaging van 50% tot het einde van de alarmtoestand (09/05/21), eventueel uit te breiden in geval van verlenging van de alarmtoestand en tot maximaal 4 maanden daarna.
  • Aanvraag van een renteloos uitstel van de huursom die verschuldigd is tot het einde van de alarmtoestand, plus eventuele verlengingen en tot maximaal 4 maanden daarna. In onderling overleg dient deze huursom in de daaropvolgende 2 jaren te worden terugbetaald.

>>> Het verzoek kan tot uiterlijk 31 januari 2021 worden ingediend bij de verhuurder en deze dient hierop binnen 7 werkdagen te antwoorden.

>>> De huurder dient aan te kunnen tonen dat de bedrijfsactiviteit is stilgelegd als gevolg van de alarmtoestand of dat de omzet in de maand voorafgaand aan het verzoek tenminste 75% lager was dan de gemiddelde maandomzet van het kwartaal waar deze maand toe behoort in het voorgaande jaar.

Snellere afwaardering vorderingen op debiteuren

Gedurende de boekjaren 2020 en 2021 is het mogelijk om vorderingen op debiteuren die niet meer volwaardig zijn, fiscaal af te waarderen na 3 maanden vanaf de uiterste betaaldatum van de factuur (voorheen was dit 6 maanden).

Deze maatregel geldt uitsluitend voor bedrijven met een omzet van minder dan 10 miljoen euro in het voorgaande boekjaar.

 

Wil jij ook succesvol zaken doen in Spanje?

Wij richten dochterbedrijven één tot drie maanden sneller op dan andere kantoren doordat:

  • Wij weten precies welke documentatie en informatie er nodig is vanuit Nederland en België.
  • Wij weten hoe we de fiscaal-juridische en volmacht structuren van het Spaanse dochterbedrijf op de structuren van het Nederlandse of Belgische moederbedrijf af dienen te stemmen.

Wij hoeven dit wiel niet steeds opnieuw uit te vinden, met ons kun je direct van start.

Vanwege dezelfde reden kun je via ons zes maanden tot een jaar eerder in full business zijn dan via andere partijen (die mogelijk op andere gebieden weer meer gespecialiseerd zijn dan wij, geen probleem, maar ook niet jouw of ons voordeel).

Profiteer van onze tips

Wij houden relaties gratis op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Wil je ook op de hoogte blijven?

Meld je dan makkelijk aan via een klik op de button ‘Gratis Tips’ rechts op deze pagina. Zorg dat je meer weet dan je concullega 🙂.

Gratis downloads om je snel op weg te helpen

Wil je je snel inlezen? Download gratis:

Wil je makkelijk een vraag stellen?

Heb je vragen over het zaken doen in Spanje? Of wil je een vrijblijvende offerte voor het oprichten van een dochterbedrijf in Spanje of  het verzorgen van de boekhouding en belastingaangiften van je dochterbedrijf in Spanje?

De initiatiefnemer van de website DochterbedrijfSpanje.nl/be, Euro Economics (sinds 1996) is met een team van ruim 60 medewerkers het grootste Nederlandstalige kantoor in Spanje.

Profiteer van onze ervaring en stel makkelijk je vraag via deze link.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

Geen kosten