Spanje het nieuwe Hollywood voor publiciteit

Spaanse bedrijven en industrieën internationaliseren en nemen in diverse sectoren het internationale voortouw. Reclameproductie is er één van. 

Flexibiliteit van geest: dé kracht van Spanjaarden

Bedrijven in het land kwamen de afgelopen jaren met de meest fantastische ideeën, zoals bijvoorbeeld SRA Rushmore voor Coca-Cola.

Hub voor reclameproductie

Spanje heeft zich ontwikkeld tot hub voor reclameproductie voor grote internationale bedrijven als Mastercard, Philip Morris, L’Oreal, Microsoft of Nestlé. In Madrid en Barcelona worden reclamevideo’s opgenomen voor bijvoorbeeld Nespresso of Xbox.

Sommige zijn in Spanje zelf te zien, andere helemaal niet, maar ze zijn stuk voor stuk ‘made in Spain’.

Het LA voor de reclame in Europa

Terwijl in de VS de productie van spotjes traditioneel plaatsvindt in Los Angeles, is er in Europa nooit sprake geweest van een ‘LA voor reclame’.

Na marktonderzoek door een van de leidende spelers in de sector, McCann, besloot dit bedrijf de productie voor Europa in Spanje te vestigen.

McCann streek met de business unit Craft neer in Spanje met een team van meer dan 60 collega’s verspreid over Madrid en Barcelona.

McCann stelt dat de toenemende komst van grote technologiebedrijven, vooral in Barcelona met de ontwikkeling van het tech-disctrict 22@, de reclameproductie-industrie een boost heeft gegeven.

Creatief en nauwkeurig

De kracht van Spanje is volgens directeur Lopez “de flexibiliteit van geest: weten hoe we creativiteit en nauwkeurigheid in de juiste maat kunnen verenigen”.

Hij herinnert aan grote artiesten als Gaudí, Picasso en Dalí en wijst erop dat er met name in Barcelona ondanks de crisis alleen maar internationaal talent bij is gekomen.

Succesvolle projecten als La Casa de Papel dragen bovendien nog verder bij aan de populariteit van Spanje onder reclamemakers.

 

Bron: Expansión.com.

Wil jij ook succesvol zaken doen in Spanje?

Wij richten dochterbedrijven één tot drie maanden sneller op dan andere kantoren doordat:

  • Wij weten precies welke documentatie en informatie er nodig is vanuit Nederland en België.
  • Wij weten hoe we de fiscaal-juridische en volmacht structuren van het Spaanse dochterbedrijf op de structuren van het Nederlandse of Belgische moederbedrijf af dienen te stemmen.

Wij hoeven dit wiel niet steeds opnieuw uit te vinden, met ons kun je direct van start.

Vanwege dezelfde reden kun je via ons zes maanden tot een jaar eerder in full business zijn dan via andere partijen (die mogelijk op andere gebieden weer meer gespecialiseerd zijn dan wij, geen probleem, maar ook niet jouw of ons voordeel).

Profiteer van onze tips

Wij houden relaties gratis op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Wil je ook op de hoogte blijven?

Meld je dan makkelijk aan via een klik op de button ‘Gratis Tips’ rechts op deze pagina. Zorg dat je meer weet dan je concullega 🙂.

Gratis downloads om je snel op weg te helpen

Wil je je snel inlezen? Download gratis:

Wil je makkelijk een vraag stellen?

Heb je vragen over het zaken doen in Spanje? Of wil je een vrijblijvende offerte voor het oprichten van een dochterbedrijf in Spanje of  het verzorgen van de boekhouding en belastingaangiften van je dochterbedrijf in Spanje?

De initiatiefnemer van de website DochterbedrijfSpanje.nl/be, Euro Economics (sinds 1996) is met een team van ruim 50 medewerkers het grootste Nederlandstalige kantoor in Spanje.

Profiteer van onze ervaring en stel makkelijk je vraag via deze link.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

Geen kosten