Sponsor sporttalent en bespaar 90% belasting

Bedrijven in Spanje die sporttalent sponsoren, kunnen tot 90% van het sponsorbedrag laten aftrekken van de vennootschapsbelasting! Interessant voor de naamsbekendheid én de financiën dus, maar wel alleen voor firma’s met grote budgetten. Wij leggen uit hoe het zit en tippen je alvast een talent.

Stel je voor: je bedrijf sponsort een talent voor een bedrag van 50.000 euro. Dat kost je dan slechts 5.000 euro. Let op: het verschil wordt pas later verrekend natuurlijk. Voor sponsoring in 2020 wordt de aftrek pas effectief in juli 2021.

En dan is er nog een beperking. Het sponsorbedrag mag namelijk niet meer dan 15% bedragen van het totale budget voor publiciteit van je bedrijf. Dus als een bedrijf in totaal 200.000 euro uitgeeft aan publiciteit, zou het sponsorbedrag 30.000 euro bedragen (15%) en is de aftrek uiteindelijk 27.000 euro. Met andere woorden: de regeling is eigenlijk alleen geschikt voor bedrijven met grote budgetten.

Maar, geeft je bedrijf geen geld uit aan publiciteit, dan is alsnog 45% aftrekbaar.

Talent

Denk je nu, interessant, dat wil ik (mijn bedrijf) wel! Dan kunnen wij je helpen met het vinden van een talent. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van het Spaanse supertalent Kilian Meyer Prat? Met zijn 17 jaar werd bij subkampioen Formule 4 in zijn debuutseizoen. Komend jaar doet hij mee aan de Formule 3, mogelijk zelfs voor Nederland. Kilian is diabetespatiënt en spreekt 6 talen. Hij heeft ervaring met sponsor events en televisie-interviews.

Een fantastische kans dus.

Wij willen zelf ook ons steentje bijdragen op het gebied van sport en goede doelen, maar de Formule 3 is voor ons een stapje te ver. Dus hebben we wat anders bedacht. Wij bieden Nederlandse bedrijven die gebruik willen maken van de 90%-regeling gratis informatie en begeleiding. Heb je hier belangstelling voor? Neem dan contact met ons op!

Vraag gratis en vrijblijvend het Engelstalige sponsordossier op

Wil jij ook succesvol zaken doen in Spanje?

Wij richten dochterbedrijven één tot drie maanden sneller op dan andere kantoren doordat:

  • Wij weten precies welke documentatie en informatie er nodig is vanuit Nederland en België.
  • Wij weten hoe we de fiscaal-juridische en volmacht structuren van het Spaanse dochterbedrijf op de structuren van het Nederlandse of Belgische moederbedrijf af dienen te stemmen.

Wij hoeven dit wiel niet steeds opnieuw uit te vinden, met ons kun je direct van start.

Vanwege dezelfde reden kun je via ons zes maanden tot een jaar eerder in full business zijn dan via andere partijen (die mogelijk op andere gebieden weer meer gespecialiseerd zijn dan wij, geen probleem, maar ook niet jouw of ons voordeel).

Profiteer van onze tips

Wij houden relaties gratis op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Wil je ook op de hoogte blijven?

Meld je dan makkelijk aan via een klik op de button ‘Gratis Tips’ rechts op deze pagina. Zorg dat je meer weet dan je concullega 🙂.

Gratis downloads om je snel op weg te helpen

Wil je je snel inlezen? Download gratis:

Wil je makkelijk een vraag stellen?

Heb je vragen over het zaken doen in Spanje? Of wil je een vrijblijvende offerte voor het oprichten van een dochterbedrijf in Spanje of  het verzorgen van de boekhouding en belastingaangiften van je dochterbedrijf in Spanje?

De initiatiefnemer van de website DochterbedrijfSpanje.nl/be, Euro Economics (sinds 1996) is met een team van ruim 60 medewerkers het grootste Nederlandstalige kantoor in Spanje.

Profiteer van onze ervaring en stel makkelijk je vraag via deze link.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

Geen kosten

[:]