Waarom heeft EuroEconomics een wachtlijst voor belastingaangiften?

Wij hebben met EuroEconomics al jaren een wachtlijst voor het verzorgen van aangiften inkomstenbelasting en vermogensbelasting in Spanje. 

En die wordt alleen maar groter. 

Hoe komt dat en waarom lopen wij niet in?

Let op: hebben wij je aangifte afgelopen jaar verzorgd of heb je al bericht gehad dat je op onze wachtlijst staat? Dan hoef je niets te doen. Relaties zijn verzekerd van plaats en de wachtlijst is op volgorde.

Het is allemaal nog niet zo makkelijk

Onze relaties hebben vrijwel allemaal bezittingen in en/of inkomsten uit het buitenland. Deze gegevens kunnen niet automatisch geupload worden in de Spaanse programma’s.

Dit wordt onder andere veroorzaakt door de verschillende wijze van belastingheffing in Spanje en bijvoorbeeld Nederland, zoals bijvoorbeeld:

  • In Nederland geldt een forfaitair rendement voor beleggen in aandelen, of je dat rendement nu haalt of niet. Spanje wil van elke transaktie weten wat je hebt verdiend. De overzichten van de Nederlandse banken zijn hier niet op afgestemd. We moeten dit controleren en zelf invoeren.
  • Op sommige pensioenen wordt in Nederland belasting ingehouden, op andere weer niet. Ook hier moeten we controleren of dat goed is en of Spanje geen inspectie in kan gaan stellen en boetes op kan leggen.
  • Als je een of meerdere woningen hebt in Nederland en die verhuurt, is dat weliswaar alleen in Nederland belast, maar het moet in Spanje wel in de aangifte worden vermeld. En dan uiteraard zo dat je hier niet alsnog belasting over betaald in Spanje.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Team verdubbeld maar kan niet sneller

Het is niet alleen nog voor een belangrijk deel mensenwerk, het betreffen ook “geen-standaardaangiften” en veel informatie in Nederlands of Engels.

Met name het interpreteren van Nederlandstalige documentatie is niet makkelijk en moet door Nederlandstaligen gedaan worden die ook in staat zijn om deze informatie te interpreteren.

Om een voorbeeldje te geven: ik ben Nederlander maar kom niet uit een Nederlandstalige handleiding voor het installeren van een computer, laat staan in een andere taal.

Na interpretatie dient er zorgvuldig ingevoerd te worden en dienen de aangiften gecontroleerd te worden op toepassing van belastingverdragen en of aftrekposten optimaal zijn benut.

Dit zijn geen werkzaamheden voor stagaires of junioren.

Nieuwe collega’s die bij ons komen werken dienen ingewerkt te worden en kunnen pas na enkele jaren zelf aangiften doen, waarbij we dan nog altijd het vier ogen principe hanteren.

Elke aangifte wordt door een andere collega gecontroleerd.

We hebben ons team de afgelopen twee jaar verdubbeld en voor komend jaar alweer uitgebreid.

Maar voor behoud van kwaliteit moet dat met beleid.

Geen uitstel mogelijk in Spanje

Deadlines zijn deadlines in Spanje. Althans voor de belastingbetaler. Als de fiscus te laat is met teruggave dan is er niets aan de hand en wordt er alleen een kleine rente betaald.

Maar als je als belastingplichtige te laat aangifte doet dan krijg je direct boetes en verlies je je rechten op bijvoorbeeld teruggave.

We kunnen derhalve geen toezeggingen doen die we niet waar kunnen maken (en ‘gewoon’ uitstel aan te vragen).

We hebben geen escape.

Dit beperkt het aantal nieuwe relaties waarvoor we kunnen gaan werken, hoe graag we deze uiteraard ook verwelkomen. 

Wat zijn de voordelen eigenlijk?

Op hoofdlijnen bieden wij drie belangrijke voordelen:

  1. Wij maken het makkelijk voor je doordat je met ons in het Nederlands kunt communiceren en wij je eveneens in het Nederlands pro-actief informeren over belangrijke ontwikkelingen en data van aangiften.
  2. Wij hebben het grootste gespecialiseerde team in Spanje op dit gebied, met de meeste kennis en ervaring, hierdoor kunnen wij een kwaliteit leveren met de kleinste kans op inspecties en maximale benutting van belastingverdragen en aftrekposten.
  3. Omdat wij het wiel voor deze zaken niet steeds uit hoeven te vinden kunnen wij onze tarieven standaardiseren en je kosten relatief laag houden (wij rekenen behoudens extreme uitzonderingen niet ‘per uur’).

Voor wie interessant?

Ons inschakelen is in de regel interessant als er grensoverschrijdende inkomsten of financiële belangen zijn.

Minder interessant

Het is misschien om dit makkelijk te maken het handigst om aan te geven voor wie wij mogelijk minder interessant zijn:

Als je in Spanje woont en ‘alleen’ inkomen in Spanje hebt – ondanks dat dit wellicht heel hoog is – en ‘alleen’ bezittingen in Spanje hebt – ondanks dat je vermogen mogelijk eveneens hoog is.

Als dit de situatie is, is er geen specifieke grensoverschrijdende kennis nodig en/of kennis van belastingverdragen. In deze situaties kunnen goede Spaanse kantoren eveneens goed werk leveren en zullen zij in de regel voordeliger zijn dan wij.

Wij hebben dan minder toegevoegde waarde.

Wanneer wel interessant

  • Als je inkomsten uit het buitenland hebt. Denk aan werk, dividend, pensioen, stamrecht, enzovoorts.
  • Als je bezittingen of beleggingen in het buitenland hebt. Denk aan woningen, beleggingen of aandelen in (eigen) familiebedrijven.
  • Als je een mix van Spaanse en buitenlandse inkomsten en bezittingen hebt.
  • Als je zelf buitenlandse inkomsten hebt en/of je partner Spaanse inkomsten heeft.

Hoe meer buitenlandse aspecten er zijn, hoe lastiger dat wordt voor de lokale Spaanse kantoren – hoe goed ze verder ook zijn – en hoe meer wij ons als een vis in het water voelen en van toegevoegde waarde voor je kunnen zijn zonder dat dat je meer kost.

Bovendien besparen we je tijd en houden we je in het Nederlands op de hoogte.

Vrijblijvend aanmelden?

Is dit voor jou of (in geval van adviseurs) voor je klanten van toepassing?

Meld je gratis en vrijblijvend aan voor onze wachtlijst.

Je krijgt binnen één dag bevestiging, geen kosten.

Vragen over belastingen in Spanje?

Heb je vragen over belastingtarieven of belastingaangiften in Spanje, of zoek je een kantoor dat je van A tot Z kan helpen met informatie en het verzorgen van je aangiften in Spanje?

Stel ons makkelijk en vrijblijvend je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

Je bent van harte welkom. Geen kosten.