Sneller van start in Spanje met een dochterbedrijf

Het oprichten van een dochterbedrijf in Spanje hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Binnen tien dagen kan een SL (Spaanse BV) al een feit zijn. Hoe? Door deze vijf eenvoudige stappen te volgen. 

Speciaal voor degenen die een dochterbedrijf in Spanje willen oprichten, hebben wij van EuroEconomics een eenvoudig stappenplan opgesteld. Als je deze simpele stappen volgt, kan het bedrijf binnen tien dagen operationeel zijn.

Ons stappenplan voor de oprichting van jouw dochterbedrijf in Spanje:

  1. Wij vragen de benodigde informatie bij je op om de juridische structuur op het moederbedrijf of holding af te stemmen.
  2. Wij vragen de vereiste documentatie bij je op. Denk aan scan paspoorten en een uitreksel van de Kamer van Koophandel van het moederbedrijf.
  3. Wij zorgen voor de vereisten in Spanje, zoals het certificaat bedrijfsnaam, een bankrekening en de statuten.
  4. Jij komt naar Spanje voor de aanvraag van de fiscale nummers en de formele oprichting van het dochterbedrijf bij de notaris.
  5. Wij verzorgen het inschrijftraject in Spanje waaronder de fiscus, gemeente en het handelsregister.

En klaar is Kees! Binnen tien dagen kun je aan het werk en beginnen met winst maken. Houd er wel rekening mee dat de formele oprichtingsperiode nog iets langer duurt, reken op zo’n acht weken.