Werken op afstand nieuwe wetgeving

Bedrijven die van plan zijn om na afloop van de Covid-pandemie hun werknemers de mogelijkheid te blijven bieden om door te gaan met het werken op afstand, dienen zich te gaan houden aan de richtlijnen zoals voorgeschreven in de recent in werking getreden wet 28/2020.

Deze verplichtingen gelden dus niet voor bedrijven die na de pandemie zullen terugkeren naar een situatie waarin werknemers weer volledig op kantoor komen werken.

De belangrijkste punten uit de wet:

  • De wet is van toepassing op werknemers die in een periode van 3 maanden tenminste 30% van hun tijd op afstand werken;
  • Deze werknemers dienen exact dezelfde rechten te hebben als werknemers die gewoon op kantoor werken;
  • De werkgever is verplicht om de kosten te vergoeden die nodig zijn om de werkzaamheden correct uit te kunnen voeren;
  • Het werken op afstand is voor beide partijen vrijwillig en omkeerbaar. Indien werkgever of werknemer dus voorkeur heeft (of in een later stadium krijgt) voor het werken op kantoor, dan dient dit door de andere partij te worden gerespecteerd;
  • Wel dient de werkgever bereid te zijn om de werknemer tegemoet te komen op verzoeken met betrekking tot het vinden van de juiste balans tussen privé leven en het werk, en dit geldt bij uitstek voor werknemers met kinderen tot 12 jaar (altijd in redelijkheid en in overeenstemming met de aard van de werkzaamheden);
  • Met de werknemer die op afstand gaat werken dient er voor 24/12/2020 een individuele schriftelijke overeenkomst te worden getekend die tevens dient te worden ingeschreven (EuroEconomics kan je helpen met het opstellen van een raamwerk en de registratie);
  • De werknemer blijft verplicht om werktijden te registreren (in- en uit klokken);
  • Wanneer er binnen bedrijven een ondernemingsraad of werknemersafgevaardigden zijn gelden er andere richtlijnen. EuroEconomics zal je in dat geval apart informeren

 

Eenvoudig te regelen

De grootste drempel die deze kansen in de weg staat, is dat het veel gedoe lijkt te geven om alles te regelen en om in een land als Spanje aan alle verplichtingen te moeten voldoen.

Maar dat valt nou juist mee. Wij verstreken je graag informatie in het Nederlands, kunnen je snel op weg helpen en alles voor je regelen. Zowel de verplichte registraties van het bedrijf als de betalingen van sociale premies en belastingen. Dit laatste kunnen we ook voor de collega’s doen die naar Spanje komen.

Alles in één hand en alles in één keer geregeld.

Wil je hier meer informatie over?

Mail in het Nederlands naar onze collega Maartje Vissers, je krijgt binnen één werkdag antwoord.

Je bent van harte welkom, we zijn je graag van dienst.

 

Wil jij ook succesvol zaken doen in Spanje?

Wij richten dochterbedrijven één tot drie maanden sneller op dan andere kantoren doordat:

  • Wij weten precies welke documentatie en informatie er nodig is vanuit Nederland en België.
  • Wij weten hoe we de fiscaal-juridische en volmacht structuren van het Spaanse dochterbedrijf op de structuren van het Nederlandse of Belgische moederbedrijf af dienen te stemmen.

Wij hoeven dit wiel niet steeds opnieuw uit te vinden, met ons kun je direct van start.

Vanwege dezelfde reden kun je via ons zes maanden tot een jaar eerder in full business zijn dan via andere partijen (die mogelijk op andere gebieden weer meer gespecialiseerd zijn dan wij, geen probleem, maar ook niet jouw of ons voordeel).

Profiteer van onze tips

Wij houden relaties gratis op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Wil je ook op de hoogte blijven?

Meld je dan makkelijk aan via een klik op de button ‘Gratis Tips’ rechts op deze pagina. Zorg dat je meer weet dan je concullega 🙂.

Gratis downloads om je snel op weg te helpen

Wil je je snel inlezen? Download gratis:

Wil je makkelijk een vraag stellen?

Heb je vragen over het zaken doen in Spanje? Of wil je een vrijblijvende offerte voor het oprichten van een dochterbedrijf in Spanje of  het verzorgen van de boekhouding en belastingaangiften van je dochterbedrijf in Spanje?

De initiatiefnemer van de website DochterbedrijfSpanje.nl/be, Euro Economics (sinds 1996) is met een team van ruim 60 medewerkers het grootste Nederlandstalige kantoor in Spanje.

Profiteer van onze ervaring en stel makkelijk je vraag via deze link.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

Geen kosten