HR: Salarisregister nu verplicht voor alle Spaanse bedrijven

Met ingang van dit jaar dienen alle Spaanse bedrijven te beschikken over een salarisregister. Dit komt neer op een zeer gesimplificeerde versie van een gendergelijkheidsplan waar we in eerdere nieuwsbrieven over hebben geschreven en die uitsluitend verplicht zijn voor bedrijven met meer dan 100 werknemers (vanaf volgend jaar ook voor bedrijven met meer dan 50 werknemers).

Salarisregister

Ieder Spaans bedrijf dient te beschikken over een salarisregister waarin de salarisverdeling tussen mannelijk en vrouwelijk personeel is vastgelegd.

Dit register dient aan een aantal wettelijke verplichtingen te voldoen met betrekking tot inhoud en berekening en het moet ieder jaar worden geactualiseerd. Personeelsafgevaardigden en werknemers (met bepaalde restricties) kunnen inzage vragen in het register.

Bedrijven die meer dan 50 werknemers hebben zijn daarnaast verplicht om eventuele afwijkingen groter dan 25% te voorzien van een steekhoudende onderbouwing.

Relaties van EuroEconomics hoeven geen actie te ondernemen. Wij zullen ervoor zorgen dat de betreffende registers worden opgemaakt en zullen deze in de loop van de komende maand mei aan onze klanten toesturen. 

Wil jij ook succesvol zaken doen in Spanje?

Wij richten dochterbedrijven één tot drie maanden sneller op dan andere kantoren doordat:

  • Wij weten precies welke documentatie en informatie er nodig is vanuit Nederland en België.
  • Wij weten hoe we de fiscaal-juridische en volmacht structuren van het Spaanse dochterbedrijf op de structuren van het Nederlandse of Belgische moederbedrijf af dienen te stemmen.

Wij hoeven dit wiel niet steeds opnieuw uit te vinden, met ons kun je direct van start.

Vanwege dezelfde reden kun je via ons zes maanden tot een jaar eerder in full business zijn dan via andere partijen (die mogelijk op andere gebieden weer meer gespecialiseerd zijn dan wij, geen probleem, maar ook niet jouw of ons voordeel).

Profiteer van onze tips

Wij houden relaties gratis op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Wil je ook op de hoogte blijven?

Meld je dan makkelijk aan via een klik op de button ‘Gratis Tips’ rechts op deze pagina. Zorg dat je meer weet dan je concullega 🙂.

Gratis downloads om je snel op weg te helpen

Wil je je snel inlezen? Download gratis:

Wil je makkelijk een vraag stellen?

Heb je vragen over het zaken doen in Spanje? Of wil je een vrijblijvende offerte voor het oprichten van een dochterbedrijf in Spanje of  het verzorgen van de boekhouding en belastingaangiften van je dochterbedrijf in Spanje?

De initiatiefnemer van de website DochterbedrijfSpanje.nl/be, Euro Economics (sinds 1996) is met een team van ruim 60 medewerkers het grootste Nederlandstalige kantoor in Spanje.[:]