20% meer omzet tijdens een voetbalwedstrijd

Avondje voetbal kijken? In veel gevallen gaat dat samen met pizza of hamburgers. Online platforms voor het bezorgen van maaltijden, zoals Glovo en Deliveroo, bevestigen dat wedstrijddagen ook de dagen zijn dat er extra veel beweging is in de keukens van met name grote Amerikaanse marktleiders.

20% meer bestellingen op wedstrijddagen

Op dagen dat er wedstrijden op televisie worden uitgezonden, neemt de consumptie van telepizza’s toe met tot wel 20%, aldus de multinational in Spanje. Zeker als het een doordeweekse dag betreft. “Spanjaarden bestellen tot wel 23% meer pizza’s als wedstrijden worden gespeeld tussen maandag en vrijdag”, aldus een woordvoerder van Telepizza, sponsor van LaLiga Santander gedurende de komende drie jaar.

Het merk zal zichtbaar zijn in stadions, op online platforms en op social media van de competitie. “Wij kunnen ervoor zorgen dat de beleving van hun klanten én onze voetbalfans vóór en na de wedstrijd nog veel beter is”, aldus Javier Tebas, voorzitter van LaLiga, tijdens de presentatie van het sponsorakkoord.

Gezinspizza’s en Big Macs

Klassiekers die veel worden besteld op wedstrijdavonden zijn pizza ‘barbecue’ en extra grote gezinspizza’s, want voetbal kijken doe je natuurlijk het liefst met een groep vrienden. Ook hamburgers zijn populair: met name de Big Mac van McDonalds. Tijdens de laatste wedstrijd Real Madrid-Barcelona, werden er per minuut 40 Big Macs verkocht via online platforms. De meeste bestellingen worden gedaan in de eerste helft of tijdens de rust, hoewel ook na de wedstrijd een populair moment blijkt.

Bron: Expansión.

 

Wil jij ook succesvol zaken doen in Spanje?

Wij richten dochterbedrijven één tot drie maanden sneller op dan andere kantoren doordat:

  • Wij weten precies welke documentatie en informatie er nodig is vanuit Nederland en België.
  • Wij weten hoe we de fiscaal-juridische en volmacht structuren van het Spaanse dochterbedrijf op de structuren van het Nederlandse of Belgische moederbedrijf af dienen te stemmen.

Wij hoeven dit wiel niet steeds opnieuw uit te vinden, met ons kun je direct van start.

Vanwege dezelfde reden kun je via ons zes maanden tot een jaar eerder in full business zijn dan via andere partijen (die mogelijk op andere gebieden weer meer gespecialiseerd zijn dan wij, geen probleem, maar ook niet jouw of ons voordeel).

Profiteer van onze tips

Wij houden relaties gratis op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Wil je ook op de hoogte blijven?

Meld je dan makkelijk aan via een klik op de button ‘Gratis Tips’ rechts op deze pagina. Zorg dat je meer weet dan je concullega 🙂.

Gratis downloads om je snel op weg te helpen

Wil je je snel inlezen? Download gratis:

Wil je makkelijk een vraag stellen?

Heb je vragen over het zaken doen in Spanje? Of wil je een vrijblijvende offerte voor het oprichten van een dochterbedrijf in Spanje of  het verzorgen van de boekhouding en belastingaangiften van je dochterbedrijf in Spanje?

De initiatiefnemer van de website DochterbedrijfSpanje.nl/be, Euro Economics (sinds 1996) is met een team van ruim 60 medewerkers het grootste Nederlandstalige kantoor in Spanje.

Profiteer van onze ervaring en stel makkelijk je vraag via deze link.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

Geen kosten